לחם בריאות ביתי מושלם

למה הוא לחם מושלם?

כי הוא קל להכנה
קריספי ומתפצח מבחוץ, רך מבפנים
עשיר בחלבון, טבעוני ולא מכיל גלוטן כך שהוא משביע מאוד ותורם לאיזון רמות סוכר!
מה עוד אפשר לבקש

אני הכנתי אותו עם עגבניות מיובשות, אפשר כמובן עם זיתים, בצל, מה שבא לכם, הוא טעים מאוד בגירסה הבסיסית שלו שבמתכון כאן

לחם קינואה ועדשים חני טופר

להזמנת גלידה שהיא למעשה ארוחת בריאות שלחו לי הודעה
כאן בתחתית הדף

מרכיבים לשתי כיכרות:
(אפשר גם להכין אחת גדולה)
3/4 כוס קינואה
3/4 כוס עדשים, אפשר כל סוג שתבחרו
4 כפות פסיליום (הסבר איפה לקנות ולמה הוא חשוב כאן בהמשך)
רבע כוס שמן זית
כוס גרעינים מעורבים – חמניות, דלעת, קצח, סומסום, אגוזים.. תבחרו
8 עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות
חצי כפית מלח
2 כפות מיץ לימון סחוט או חומץ תפוחים
כפית אבקת אפיה
רבע כוס מים

הכנה מוקדמת:
משרים את הקינואה והעדשים בקערה עם הרבה מים
ללילה, אפשר גם ליממה

קדימה להכנה:
מסננים את הקינואה והעדשים ושוטפים היטב במים זורמים דרך מסננת צפופה
מעבירים לבלנדר עם כל יתר החומרים חוץ ממיקס הגרעינים.
טוחנים כמה דקות עד שמתקבל מרקם של בצק,
מעבירים לקערה, מוסיפים את הגרעינים ומערבבים,
מכסים את הקערה במגבת, ממתינים חצי שעה.
מחממים תנור ל190 מעלות
מחלקים את הבצק לשניים ומעבירים לתבנית משומנת, צרים בעזרת הידיים צורת לחם,
עם יד רטובה מחליקים את החלק העליון.
רוצים לפזר זעתר? סומסום? לכו על זה.
אופים במשך 45 דקות
מוציאים מהתבנית ומצננים על רשת.

אפשר לשמור את הלחם יום בארון ומעבר לכך להכניס למקרר,
אפשר לפרוס ולהקפיא
טעים גם כצנים כשמוציאים ישר מהמקפיא לטוסטר.

הבטחתי להסביר למה הפסיליום חשוב – הוא משמש כחומר מקשר ותורם לגמישות הבצק.
אפשר לקנות בחנויות טבע, אם אתם קונים בניצת הדובדבן אתם זכאים להנחת מועדון המטפלים שלי
בהגעה לקופה תגידו שיש לכם מועדון מטפלים מס' 600913

את הלחם אפשר להכין גם כלחמניות, פשוט תאפו 15-20 דקות
תיהנו, ספרו איך יצא

לקבלת הליווי שלי כל השבוע במתנה ותכנית בריאות איכותית בה הגוף מקבל כל מה שנדרש עבורו בדקה ליום
לחצו כאן ושלחו לי הודעה

תגובות

תגובות

4 תגובות בנושא “לחם בריאות ביתי מושלם

    1. הי מריאנה
      בשמחה
      גלידה אפשר להכין ב30 שניות משייק שוקולד/וניל עשיר בחלבון שאפשר להזמין אצלי ולקבל הביתה עם שליח
      מרסקים בבלנדר כף מידה ממנו עם חופן קרח, 200CC חלב צמחי (אורז/שקדים/סויה)
      ומתקבלת גלידה בטעם וניל או שוקולד
      אפשר להוסיף לבלנדר אגוזים/פירות יער קפואים/מנגו או פרי לבחירתך לכל טעם שתרצי

    1. פסיליום זה לא דגן אז הוא עצמו לא חמץ, אם יש עניין שלא יוצר במפעל שהוכשר לפסח אז אפשר להשתמש בצ'יה במקומו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *