פלפל ממולא בניחוחות של סבתא

סבתא שלי, סבתא פניה ז"ל, היתה בשלנית מחוננת
כשאני ואחי החלטנו להיות צמחונים היא ממש לא הבינה למה אבל היא לא ויתרה והכינה לנו פלפל ממולא עם סויה במקום בשר ותיבלה בכמון וכרכם למרות שלדעתה חוץ מפפריקה ושמיר לא היה צורך בתבלינים בעולם
היא עשתה את זה בדיוק וכשרון אמיתי למרות שלא טעמה מהתבשיל עם התבלינים המוזרים.
כשהתגעגעתי לאוכל שלה פיתחתי את המתכון הבא וחייבת לציין שהייתי מרוצה מהתוצאה:

%d7%a4%d7%9c%d7%a4%d7%9c-%d7%9e%d7%9e%d7%95%d7%9c%d7%90

רכיבים:

3/4 כוס שבבי סויה
3/4 כוס אורז
שמן זית
3 עגבניות או 10 עגבניות שרי
רסק עגבניות 250 גרם
6 פלפלים
בצל גדול
רבע כפית קנמון
כפית כרכם
כף  כמון
כף פפריקה
קורט מלח
קורט פלפל שחור
3 שיני שום
4-5 ענפי שמיר (לא חובה)
חופן פטרוזיליה טריה
ענף אורגנו

אופן ההכנה:
מתחילים מבחירת הסיר – בוחרים סיר שהפלפלים יכנסו אליו בצפיפות כך שיתמכו אחד בשני ולא יפלו.
את המלית מכינים מראש כדי שהסויה תספוג טעמים, האורז יתרכך וזמן הבישול יתקצר.
בקערה מערבים את הסויה, האורז, התבלינים היבשים ו3 כפות שמן זית, מכסים במים רותחים עד שני ס"מ מעל התערובת ומניחים לכשעה.
קוצצים את הבצל ומאדים בשמן זית בסיר, קוצצים את העגבניות וכשהבצל שקוף מוסיפים את העגבניות אליו, ממשיכים עוד כמה דקות עד שהעגבניות רכות.
3/4 מהרוטב מעבירים אל המלית ומערבבים.
למעט הרוטב שנשאר בסיר מוסיפים 3 שיני שום פרוסות, את רסק העגבניות, שתי כוסות מים, מלח, פלפל, ענף אורגנו וממשיכים לבשל.
קוצצים את הפטרוזיליה והשמיר ומוסיפים למלית.
בשלב זה המלית נראית כך
%d7%a4%d7%9c%d7%a4%d7%9c-%d7%9e%d7%9e%d7%95%d7%9c%d7%90-3

מסירים בעדינות מכסה מעל הפלפל, מנקים את הגרעינים מהמכסה ומפנים הפלפל, ממלאים 3/4 מהנפח כדי שישאר מקום לתפוח
מוזגים מעל 3-4 כפות מהרוטב, מכסים ומכניסים לסיר
%d7%a4%d7%9c%d7%a4%d7%9c-%d7%9e%d7%9e%d7%95%d7%9c%d7%90-2 %d7%a4%d7%9c%d7%a4%d7%9c-%d7%9e%d7%9e%d7%95%d7%9c%d7%90-4

 

 

 

 

 

 

אם נשארה מלית לאחר שהכנסנו את הפלפלים מעבירים אותה בכף אל הסיר לרווחים בין הפלפלים.
מבשלים ברתיחה עדינה כ30-40 דקות עד שהאורז בתוך הפלפל רך למאכל
בשלב זה אפשר (לא חובה) להעביר לתנור מחומם 200 מעלות לעשר דקות או לעשות זאת לפני ההגשה
בתיאבון!

%d7%a4%d7%9c%d7%a4%d7%9c-%d7%9e%d7%9e%d7%95%d7%9c%d7%90-5

תגובות

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *