אם חיפשתם קרקר דל פחמימה
בטעם שהוא פשוט מעולה
ושכשאתם מכינים אותו אתם יודעים שסגרתם פינה עם ארוחת בריאות גם לילדים וגם לכם
כאן התשובה
הקרקר הזה ראוי להקרא ארוחת בריאות בפני עצמו כי הוא עשיר בחלבון צמחי, ברזל, סידן
ללא גלוטן
ומאפים שהם ללא גלוטן הם פשוט יותר משביעים
וכשהם מוכנים מהחומרים הנכונים הם גם לא מקפיצים את הסוכר בדם.
(חשוב לדעת שיש הרבה מוצרים ללא גלוטן שמוציאים לגמרי את הסוכר מאיזון).
אפשר להכין אותו בתיבולים שונים לטעמכם,
אני כאן תיבלתי באבקת שום ושמרי בירה.
שמרי בירה עדיין לא מספיק מוכרים, הם עשירים בויטמין בי
יש להם טעם עז פיקנטי, מזכיר פרמזן,
משדרגים ומקפיצים טעמים בהרבה מתכונים.
אם אתם קונים אותם בניצת הדובדבן אתם יכולים לקבל שם הנחה ממני,
הסבר כאן בתחתית העמוד
מרכיבים:
כוס וחצי קמח שקדים
3 כפות שמן קוקוס (אם אין לכם גם שמן זית יעבוד)
רבע כוס מים
רבע כפית מלח
2 כפות שמרי בירה
כפית אבקת שום גבישי
צ'יה – אפשרות, אסביר בגוף המתכון
* אפשר לשדרג עם גרעיני חמניות, זרעי דלעת וכו', אני הכנתי לנכד אז לא הוספתי כאן וזה טעים מאוד גם בלי
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את החומרים היבשים
מוסיפים את השמן ומערבבים
מוסיפים בהדרגה את המים ולשים קצת בעזרת היד כדי לאחד לגוש אחיד.
יכול להיות שתצטרכו עוד קצת מים
אני הוספתי ואז זה הרגיש לי רטוב מידי
אז מה עושים? הוספתי 2 כפות צ'יה כי היא סופגת נוזלים, אפשר גם פשוט להוסיף עוד קמח שקדים.
מקבלים בצק חלק ומניחים מכוסה במקרר כחצי שעה.
מחממים תנור ל150 מעלות
מרדדים עם מערוך בין שני ניירות אפיה
חותכים בעזרת קורצן או כוסית לצורה הרצויה
אופים כ25 דקות
מצננים ומעבירים לקופסא
אני אישית אם כבר הפעלתי תנור והתעסקתי עם ללוש
הכנתי גם את ביסקויט הבריאות שלי (יש מתכון באתר)
ואצבעות שוקולד שהם ללא אפיה והכל מוכן למשלוחה לנכד
טוב נו, אני מתלהבת ולא מפסיקה לדבר עליו כי ככה זה סבתות
ומוודאה שכל ביס שנכנס לפה שלו יהיה מזין ומלא חומרים טובים
וכמובן גם טעים
כי ככה זה נטורופתיות
תתפנקו ותיהנו
הוא קליל להכנה
וכשנהנים מאוכל בריא שעושה גוף סבבי
יש כוחות להנות מכל תענוגי החיים
להנחה בניצת הדובדבן על כל החומרים תגידו בקופה שיש לכם מועדון מטפלים 600913 ותקבלו הנחה מיידית על כל החנות
להצטרפות לתכנית הבריאות החכמה והנוחה שלי
שמאפשרת לקבל בדקה ליום את כל החומרים החשובים לגוף
ואת הליווי שלי במתנה
לחצו כאן