פתיתי סויה ברוטב עשיר מהיר וקל הכנה
מצרכים:
2 כוסות פתיתי סויה
2 שיני שום כתוש
1בצל
אבקת קארי
פפריקה
כפית שטוחה סוכר
מלח
כרכם
גביע יוגורט, אפשר טבעוני
כפית שמן זית
אופן ההכנה:
משרים את פתיתי הסויה במים וממתינים לפחות חצי שעה לספיגתם
חותכים את הבצל לרצועות דקיקות
מזהיבים קלות בשמן
מוסיפים 2 כפות קארי ומערבבים
מוסיפים את השום
סוחטים את הפתיתים מעודפי המים ומוסיפים לבצל
ומבשלים תוך כדי ערבוב
מוסיפים עוד תבלין קארי כך שהפתיתים יהיו מתובלים היטב.
מוסיפים פפריקה וכרכם לקבלת צבע עמוק יותק ומלח לפי הטעם.
מוסיפים את הסוכר.
טועמים ומתקנים את התיבול לפי הצורך.
הפתיתים דורשים תיבול רב מכיוון שאין להם טעם דומיננטי משל עצמם
מכבים את האש ממתינים 30-60 שניות ומוסיפים את היוגורט פנימה
נוצר רוטב סמיך ואחיד שמצפה את הפתיתים
מגישים עם מלפפון חמוץ,אפשרי על נודלס/אורז או עם לחם טוב לספיגה.
גיוון נוסף-להוסיף פתיתי צ'ילי,קוביות תפוח אדמה מבושל,קישוא או להשתמש בטופו במקום הפתיתים.