חלב-אם מושפע רבות מהמזון שאוכלת האם. הכמות, האיכות והטעם מושפעים ונבנים ממה שנקלט בגופה. אז מה כדאי לאכול וממה להימנע בזמן הנקה?
כולנו יודעים, שחשוב להקפיד על תזונה נכונה בזמן ההיריון – כי בתקופה זו גוף העובר נבנה ותלוי בבריאות האם.
תקופת ההנקה היא למעשה המשך ישיר של התהליך – מכיוון שהאם משמשת עדיין מקור המזון הבלעדי לילד; לכן ההמלצות לאכילה די דומות.
אחד הדגשים הגדולים הוא על שתייה מספקת; יש להעלות את כמות צריכת הנוזלים ואפילו להכין כוס מים ליד המקום בו מתיישבים להניק – כדי להתמודד עם תחושת היובש בפה שמגיעה לעתים. שתייה רבה תרבה גם את כמות החלב.
חשוב לצרוך פחמימות מורכבות, כמו ירקות שורש, בטטות, פסטה, כוסמת ודייסת קוואקר. הפחמימות המורכבות תורמות לתחושת הרוגע, מונעות עייפות ומעשירות את איכות החלב.
לבניית מערכת חיסון טובה אצל התינוק, ולצורך מניעת מחלות ואלרגיות ואספקת ויטמינים, חשוב להרבות באכילת ירקות, כמו חסה, מלפפון, סלרי, פלפל אדום, ברוקולי ונבטים.
עדיף לצרוך ירקות ופירות אורגניים – משום שתינוקות פגיעים יותר להשפעת חומרי ריסוס ושאריות חומרי הדברה שבמזון שאינו אורגני.
כמוסות שאני ממליצה להעשרת החלב ולהתאוששות טובה של גוף האם לאחר הלידה, מצורפות בקישור כאן, הן עשירות בירקות פירות ופירות יער שגודלו ללא ריסוס והדברה.
חלב האם עשיר בחומצות שומן, המשמשות חומר גלם לבניית תאי המח.
הוכח כי נוכחות מספיקה של חומצות שומן מסוג אומגה מעניקה התפתחות מערכת עצבים תקינה ותורמת להעלאת האינטליגנציה.
מקור מוצלח לחומצות שומן הם אגוזים ושקדים לא קלויים; אכילתם מבטיחה את העלאת רמת חומצות השומן בחלב.
כמוסות איכותיות של אומגה מצורפות בקישור כאן
להגברת כמות החלב,מעבר לכמוסות שהמלצתי מומלץ להשתמש גם בכמון במזון, ממרח חילבה ותה מלואיזה או מזרעי שומר.
מזונות מהם רצוי להימנע בתקופת ההנקה הם מזון מטוגן, מלח, קפה, קולה ומשקאות קלים, פטרוזיליה, שום, בצל חי, עגבניות, מזון חריף, אלכוהול ותה מרווה.
כל אלה גורמים לטעם רע של החלב ויוצרים עוויתות מעיים אצל התינוק. עישון יוצר טעם מר לחלב.
כמה עובדות חשובות על הנקה
– הרכב החלב משתנה לאורך תקופת ההנקה, ואפילו במשך הנקה נפרדת אחת.
החלב מתאים את עצמו לצרכי התינוק המשתנים עם גדילתו והתפתחותו, תוך שינוי היחס בין המרכיבים – פחמימות, שומנים וחלבונים.
– לתינוקות יונקים סיכוי גבוה יותר לשמור על משקל תקין בבגרותם, לעומת תינוקות שתזונתם התבססה על תחליף חלב.
ייתכן שהסיבה לכך נעוצה במנגנון השובע, מכיוון שתינוק יונק מפסיק ביוזמתו את הארוחה ואינו תלוי בכמות שנקבעה מראש בבקבוק.
– חלב אם מכיל אנזימים המיועדים לעיכול המזון – מה שמונע גזים ועוויתות מעיים אצל התינוק.
– אין אלרגיות לחלב אם, אך תיתכן אלרגיה למרכיב כלשהו שהאם אכלה והגיע לחלב.
– חלב אם עשיר בכדוריות דם לבנות חיות ובאימונוגלובולינים, המהווים תשתית למערכת חיסון יעילה.
רוצה את המענה הנטורופתי שלי צמוד אונליין בכל שאלה ולוודא שהגוף מקבל את מה שנדרש עבורו יומיום במרוכז? מוזמנת לכתוב לי הודעה ואספר לך על הדרך לכך