את הפשטידה הבאה מאוד קל להכין ומכיוון שהיא בלי קמח היא מתאימה גם לנמנעים מגלוטן, לחולי צליאק ולחג פסח. המתכון המוצע הוא על בסיס פטריות אך ניתן לגיוון והחלפה בכל ירק שתחפצו.
מצרכים:
בצל גדול
סלסלת פטריות או קופסת שימורי פטריות קטנה
קופסת קוטג'
מיכל גבינה לבנה
3 ביצים
לדרך נוחה לשמירה על הבריאות וקבלת הליווי שלי במתנה לחצו כאן
אופן ההכנה:
חותכים בצל לקוביות קטנות, מטגנים במעט שמן, כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים אליו פטריות חתוכות וממשיכים עוד 2-3 דקות.
מקררים את תערובת הבצל והפטריות.
בקערה מערבבים את הגבינה, הקוטג' והביצים.
מוסיפים אליהם את הבצל והפטריות.
שופכים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים כ30-40 דקות בחום בינוני.
*אם רוצים אפשר להוסיף גבינה צהובה או בולגרית. כגיוון במקום הפטריות אפשר להוסיף ברוקולי, גרגרי תירס, קוביות פלפל אדום, קישוא מגורר או בלי ירקות בכלל.