מוקפץ קלאסי, ניתן לאלתור ותוספות לפי הצורך, טעים כתוספת לנודלס, אטריות אורז או בפני עצמו
מצרכים:
בצל גדול חתוך לרצועות
פלפל אדום חתוך לפסים
חצי חבילת נבטים
2-3 גבעולי סלרי פרוסים
5-6 עלי בזיליקום חתוכים גס
2 כוסות שעועית ירוקה קפואה או טריה
2 כפות רוטב סויה
רבע כפית ג'ינג'ר (זנגויל) טרי מגורר
רבע כוס מים או יין לבן
אופן ההכנה:
מאדים את הבצל במעט שמן זית עד שהוא משנה צבעו לשקוף.
מוסיפים את הסלרי,לאחר דקה מוסיפים את הפלפל, הזנגויל ושאר הירקות.
מוסיפים רוטב סויה ויין או מים.
ממשיכים לבשל עד שהנבטים והשעועית מתרככים ונפח הנבטים יורד.
אלתורים:
אפשר להוסיף מקלות קישוא, גזר, בצל ירוק, פטריות, כרובית