קול הקולורבי

הוא די ניזנח מהתודעה הירק הזה, ויש הרבה שהוא בכלל לא מגיע אל שולחנם, אבל כדאי שתדעו שבין הירקות הבריאים לקולורבי בהחלט מגיע מקום של כבוד. אל תתנו למראה הבהיר הלבנבן לבלבל אתכם. הקולרבי יכול לככב כדומיננטי במאכלים רבים ומכיל בתוכו אוצרות בריאות שלא מביישים את טובי הירקות.

קולורבי שייך למשפחת המצליבים, שאליה משתייכים גם כרוב, כרובית, ברוקולי, לפת ורוקט, משפחת ירקות שנחשבת כמונעת סרטן ומומלצת על ידי משרד הבריאות לצריכה של שלוש מנות שבועיות לפחות.

עשיר מאוד באנטיאוקסידנטים, סיבים, ויטמין סי(60 מ"ג), אשלגן(400 מ"ג!!), סידן ומגנזיום ומכיל רק 29 קלוריות למאה גרם.

תכונות אלו הופכות אותו לירק מומלץ בדיאטה ונשנוש אידיאלי לעת מצוא.

קולורבי משתלב טוב כאנטיפסטי, אפשר לאפות אותו בשלמות או פרוס, לבשל במרק, לגרר ללביבות, לאפות במדורה כגיוון לתפוחי האדמה הנצחיים, ולגרר לסלט.

לשומרי הדיאטה כדאי להחזיק אותו במקרר כשהוא חתוך למקלות דקים ומוזלף במיץ לימון וזעתר, מוכן לאכילה.

סלט קולורבי פיקנטי:

מרכיבים:

2ראשי קולורבי

כף שמן סומסום

כפית פלפל צילי גרוס

אופן ההכנה:

מקלפים את הקולורבי

חותכים לפרוסות בעובי חצי ס"מ

חותכים כל פרוסה לאורכה לגפרורים

מניחים בקערה ומוזגים שמן מעט מלח וצ'ילי

מערבבים.

סלט קולורבי בלימון

מרכיבים:

קולורבי

2 כוסות עלי כוסברה

מיץ מ2 לימונים

2 כפות שמן זית

סומק

קורט מלח

אופן ההכנה:

חותכים את הקולורבי לגפרורים

קוצצים את הכוסברה

מערבבים את כל המרכיבים

סלט חסה קולורבי ורימון:

מרכיבים:

שומר

גזר

קולורבי

צנוניות

עלי חסה פנימיים(הקטנים)

חופן כוסברה,  בצל ירוק או רשאד

מיץ לימון

שמן זית

גרגרי רימון

אופן ההכנה:

פורסים לפרוסות דקות את הירקות

מקצצים את עלי התבלין ומערבבים עם הירקות

מוסיפים רימון ומתבלים בשמן ולימון

אפשרות טעימה נוספת היא לגרר את כל הירקות פרט לחסה (אפשרי במעבד מזון), ולהוסיף סלק לרשימה.

תגובות

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *