את הסלט הבא אפשר להכין מכל סוג של קטניה שתבחרו – שעועית לבנה, עדשים, חומוס, שעועית אדומה ואף משעועית ירוקה. קטניות מונבטות יתאימו מאוד בטעמם לסלט זה.
החומרים:
כוס שעועית לבנה או אחרת (אפשר לערבב מסוגים שונים).
רבע כוס מיץ לימון
חצי כוס שמן זית
כף חומץ בלסמי
2 שיני שום כתושות
צרור בצל ירוק או בצל לבן
אופן ההכנה:
1. מנביטים את השעועית או משרים ללילה; אם משתמשים בשעועית ירוקה מספיק בישול קצר במים רותחים.
2. מבשלים עד להתרככות.
3. מסננים ומקררים.
4. מוסיפים את הבצל.
5. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומוזגים על השעועית.
הערה: אפשר להוסיף פלפל ירוק קצוץ, גזר פרוס דק, פטריות חצויות או זיתים שחורים.