טוב אז אחרי שכבר נגמרו כל הקייטנות ואת הכסף לבילויים חיסלתם מזמן, מה שנשאר זה להמציא הפעלות ביתיות.
אין דבר שהילדים יותר אוהבים מלבשל במטבח.מבחינתכם זה מעביר בקלות בוקר שלם בלי "משעמם לי", מבחינתם זה להרגיש גדולים, וללמוד להכיר עולמות חדשים.
ההתעסקות עם החומר, היצירתיות והאחריות בלשמור על כללי זהירות מעניקים המון.
הכנת מתכון מלמדת את הילדים לעבוד לפי הוראות וסדר פעולה, אפשר לנצל אותה להכרות עם כללי בריאות במזון, ומעניקה המון סיפוק ובטחון ביכולותיהם.
כדאי לתת כמה שיותר לילדים להכין , בהתאם לגילם כמובן, ולעזור ולהתערב כמה שפחות. רק להשגיח מהצד ולהסביר כמובן את חוקי הזהירות בהחזקת סכין ובקרבה לחום, ואת ההיגיון הבישולי- מה מערבבים קודם ולמה.
חוקים נוספים שנלמדים בעת הכנת ארוחה הם חוקי שמירה על ניקיון, הגשה אסטטית של הארוחה, נוחות משטח עבודה פנוי ושטיפת הכלים.
מתכון חביב וטעים שיכול לשמש לארוחת בוקר בריאה ומזינה הוא חביתיות גבינה.
חביתיות גבינה
מצרכים
4 כפות גבינה לבנה
2 כפות קמח
2 ביצים
כף סוכר
אופן ההכנה
שמים את הגבינה בקערה בינונית, שוברים אל תוכה את הביצים ומערבבים. מוסיפים את הסוכר ובוחשים, מוסיפים את הקמח ובוחשים היטב לקבלת בלילה אחידה.
מחממים מעט שמן במחבת. מנמיכים את האש לבינונית. מוזגים כל פעם כף מהתערובת במרחק בין אחת לשנייה. כשהקצוות משחימים מעט הופכים את הלביבה בעזרת מרית. כשהלביבה מעט משחימה מוציאים אל צלחת.
אפשר להגיש עם גבינה לבנה וקינמון.
את הפשטידה הבאה מאוד קל להכין ומכיוון שהיא בלי קמח היא מתאימה גם לנמנעים מגלוטן ולחולי צליאק. בתוספת סלט היא מהווה ארוחת ערב בפני עצמה.
פשטידת פטריות
מצרכים
בצל גדול
סלסלת פטריות או קופסת שימורי פטריות קטנה
קופסת קוטג'
מיכל גבינה לבנה
3 ביצים
אופן ההכנה:
חותכים בצל לקוביות קטנות, מטגנים במעט שמן, כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים אליו פטריות חתוכות וממשיכים עוד 2-3 דקות.
מקררים את תערובת הבצל והפטריות.
בקערה מערבבים את הגבינה, הקוטג' והביצים.
מוסיפים אליהם את הבצל והפטריות.
שופכים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים כ30-40 דקות בחום בינוני.
אם רוצים אפשר להוסיף גבינה לבנה או בולגרית. מי שלא אוהב פטריות יכול להוסיף במקומם גרגרי תירס, קוביות פלפל אדום, קישוא מגורר או בלי ירקות בכלל.
פשטידת ברוקולי
מצרכים:
חבילת ברוקולי קפוא
3 ביצים
3 כפות מיונז
חצי כוס מים חמים-פושרים
אופן ההכנה:
מפשירים את הברוקולי וחותכים לחתיכות בגודל בינוני.
מערבבים את הביצים המיונז המים ומעט מלח ופלפל שחור.
מסדרים את הברוקולי בתבנית ושופכים עליהם את התערובת.
אופים בחום בינוני כ30-40 דקות.
קרטיב ביתי
המתכון הבא לקרטיב ישמח את הילדים ואת חבריהם. הוא על בסיס פירות ואינו מכיל צבע מאכל ותוספי מזון תעשייתיים שגודשים את הארטיקים הנפוצים.
מצרכים:
20 כוסיות חד פעמיות
מקלות ארטיק/כפיות חד פעמיות
ניילון נצמד
1 ק"ג פירות – תפוחים, שזיפים, אפרסקים, סברס,ענבים וכו'
6 כוסות מים
6 כפות סוכר
מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה:
חותכים את הפירות לרבעים ומוציאים את הגרעינים.
מבשלים במים הם הסוכר והלימון.
מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עשר דקות באש בינונית.
ממתינים כשעה להתקררות התבשיל ומיזוג טעמים.
כשהנוזל קר מסננים ומוזגים לכוסיות(מהפירות שנשארו אפשר להכין ריבה/רוטב/ מלית לעוגות).
יוצקים את הנוזל לכוסיות. מכסים כל כוסית בניילון נצמד ותוקעים דרכה את המקל(הניילון שומר על יציבות המקל במרכז).
מקפיאים לכמה שעות עד שהארטיק קפוא היטב.