האופנה האחרונה היא להכין טורטיות מכוסמת לבנה
זה דורש השריה של כמה שעות וריסוק בבלנדר
אפשר בקלות להכין טורטיות מקמח כוסמת ולחסוך את כל התהליך
ומבחינת הבריאות אותה איכות
הן נוחות להקפאה או לשמירה כשבוע בקופסא במקרר
אפשר להכין גדולות או קטנות יותר לנוחותכם
משביעות
כשמורידים גלוטן החשק לפחמימות מיותרות יורד והשובע נשמר לאורך זמן
ההכנה מאוד פשוטה
מרכיבים:
כוס קמח כוסמת
כוס ורבע מים
כפית שמן זית
קורט מלח
אפשרות לגיוון – תבלינים לטעמכם – זעתר, בזיליקום, כרכם ופלפל שחור, אבקת סלק לטורטיה סגולה
אם רוצים להמתיק – 2 כפות מייפל טבעי או סילאן
אופן ההכנה –
בוחשים היטב את הקמח עם המים
מחממים מחבת נון סטיק
מוסיפים כפית שמן, יש להוסיף רק בפעם הראשונה, אין צורך להוסיף בהמשך
מוזגים כמות קטנה מהבלילה בעזרת מצקת קטנה או שליש מצקת רגילה
ממתינים כמה דקות שיופיעו בועות
כשהקצוות נפרדים בקלות הופכים את הטורטיה וממשיכים עוד כשתי דקות
אפשר להכין כמה טורטיות קטנות במקביל או בכל פעם אחת גדולה
בתיאבון!
היי
כמה גרם זה כוס קמח כוסמת ירוקה?
וכמה מ"ל זה כוס ורבע מים?
תודה על התשובה
כוס של 250CC
פשוט תשתמשי באותה כוס לשניהם, אין צורך לשקול
מתכון פשוט להכנה ונפלא!
תודה חני ?
שמחה שאהבת ניצן 🙂
קמתי הבקר ונזכרתי שלא השריתי בלילה כוסמת ירוקה….
הכנתי לפי המתכון שלך, יצא מעולה,
הוספתי כפית סירופ אגבה, לטעמי זה שובר את 'הטעם הנוקשה'
תודה רבה