חלב קוקוס יכול, במתכונים רבים, להחליף את השימוש בשמנת מתוקה.
חלב הקוקוס שמגיע מהמטבח התאילנדי, נכנס יותר ויותר למטבח המערבי בשל טעמו העשיר ומרקמו הערב לחיך ואיכותו הבריאותית.
ניתן לבשל בו, להסמיך רטבים ומרקים, לאפות תפוחי אדמה, הוא אידיאלי לנמנעים ממוצרי חלב ומעדיפים פרווה, כך שאין בעיה לשלב גם בארוחות בשריות.
חלב קוקוס מכיל 180 קלוריות ל100 גר' – כמחצית מכמות הקלוריות בשמנת מתוקה, שליש כמות השומן הרווי, ואינו מכיל כולסטרול.
איפה קונים?
החלב משווק בפחיות במדפי קופסאות השימורים שבסופר או במכולות המתמחות במצרכים מן המזרח.
אם משתמשים בחצי קופסא, את השארית כדאי להקפיא במגש קוביות קרח ולהשתמש בהמשך.
אפונה בקוקוס:
מתכון טעים וקל שמשתלב טוב עם אטריות אורז מלא
מטגנים בצל גדול קצוץ עד להזהבה, מוסיפים 2 כוסות אפונה קפואה או משומרת 400 גר' (קופסא שלמה) של חלב קוקוס.
מתבלים בג'ינג'ר מגורד, פפריקה חריפה, קמצוץ אגוז מוסקט טחון והל ומבשלים כרבע שעה.
תוספות אפשריות – קוביות קישוא, גזר מגורד, שיני שום חצויות.
מרק כתום עשיר עם חלב קוקוס:
2 בטטות חתוכות לקוביות גדולות
חצי כוס עדשים כתומות
2 גזרים חתוכים
5 שיני שום
כף ג'ינג'ר מגורר
בצל גדול קצוץ גס
6 כוסות מים
קופסת חלב קוקוס
מעט שמן זית
כוסברה קצוצה
מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה, מוסיפים את הבטטות והגזר וממשיכים לטגן ולערבב כ- 2 דקות.
מוסיפים את העדשים והמים ומביאים לרתיחה, מוסיפים ג'ינג'ר, שום וחלב קוקוס וממשיכים לבשל עד לריכוך. טוחנים המעבד מזון למרקם חלק ומגישים עם כוסברה קצוצה טרייה מעל.